SSC GD GK/GS Practice Set 1: These are 15 most expected questions in GD Exam Today

Advertisement

SSC GD GK/GS Questions : Staff Selection Commission (SSC) has announced the exam for the GD Constable recruitment, this exam is currently running from 16 November to 15 December, so the candidates who are going to participate in the recruitment organised by the Staff Selection Commission.

And want to ensure their selection, they should practice some main questions selected from the previous year question papers written by us and give a new dimension to their preparation. Here’s some most expected questions series that’s may ask in today GD Exam from GK/GS Subjects. Let’s see..

SSC GD GK/GS Practice Set 1

SSC GD GK/GS Questions
SSC GD GK/GS Questions

Q 1: Entomology is the science that studies

A. Behavior of human beings
B. Insects
C. The origin and history of technical and scientific terms
D. The formation of rocks

Read :   AU Admission 2021: BA Counselling Schedule Released, process will start from this date - JMCH

Ans- B

Q 2: Garampani sanctuary is located at

A. Junagarh, Gujarat
B. Diphu, Assam
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim

Ans- B

Q 3: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A. Physics and Chemistry
B. Physiology or Medicine
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above

Ans- D

Q 4: Hitler party which came into power in 1933 is known as

A. Labour Party
B. Nazi Party
C. Ku-Klux-Klan
D. Democratic Party

Ans- B

Q 5: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

A. largest railway station
B. highest railway station
C. longest railway station
D. None of the above

Ans- A

Q 6: Exposure to sunlight helps a person improve his health because

A. the infrared light kills bacteria in the body
B. resistance power increases
C. the pigment cells in the skin get stimulated and produce a healthy tan
D. the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D

Read :   TS Inter 1st Year Result 2021: Check Manabadi Results @ tsbie.cgg.gov.in [Name Wise] - JMCH

Ans- D

Q 7: Golf player Vijay Singh belongs to which country?

A. USA
B. Fiji
C. India
D. UK

Ans- B

Q 8: Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as

A. Letter of Credit (L/C)
B. laissezfaire
C. inflation
D. None of the above

Ans- A

Q 9: First Afghan War took place in

A. 1839
B. 1843
C. 1833
D. 1848

Ans- A

Q 10: Gulf cooperation council was originally formed by

A. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
B. Second World Nations
C. Third World Nations
D. Fourth World Nations

Read :   Sainik School Recruitment 2021: Apply @ sschittorgarh.com, Salary Upto Rs.44,000 - JMCH

Ans- A

Q 11: First China War was fought between

A. China and Britain
B. China and France
C. China and Egypt
D. China and Greek

Ans- A

Q 12: Pricing process is one of its features

A. Capitalist economy
B. Barter economy
C. Mixed economy
D. Socialist economy

Ans- A

Q 13: Ministers in the Union Government take charge in the office during their Prasad.

A. Lok Sabha
B. President
C. Parliament
D. Prime minister

Ans- B

Q 14: The governor of an Indian state is appointed by

A. President of India
B. prime minister of India
C. Chief Justice of High Court
D. state chief minister

Ans- A

Q 15: In which district is Mohenjodaro located?

A. larkana
B. montgomery
C. Sindh
D. Udhampur

Answer : C

Advertisement
Leave a Comment